Summit PPE la București | Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor să apere destinul occidental al României

  • 16 Martie 20:41
Summit PPE la București | Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor să apere destinul occidental al României

România este o ţară pro-europeană, a arătat preşedintele Klaus Iohannis la Summitul PPE, desfăşurat astăzi, la Bucureşti, în contextul alegerilor europarlamentare din 26 mai. La reuniunea liderilor locali şi regionali ai PPE, Manfred Weber, candidatul acestei formaţiuni la preşedinţia Comisiei Europene, şi-a prezentat viziunea asupra viitorului Uniunii Europene, relatează Radio România Actualități.

În discursul ţinut în faţa celor peste 4.000 de participanţi la summitul Popularilor Europeni, preşedintele României le-a cerut liberalilor să apere destinul occidental al naţiunii. Alegerile europarlamentare sunt percepute adesea ca fiind mai puţin relevante pentru impactul pe care îl au în viaţa de zi cu zi a oamenilor – o evaluare eronată, crede preşedintele Klaus Iohannis.

„Uneori, din cauza formei adesea excesiv de birocratice în care lucrează instituțiile europene, omitem esențialul: oamenii sunt cei care se află în centrul construcției europene, iar instituțiile au misiunea de a fi în slujba oamenilor”, a subliniat președintele României.

La rândul său, candidatul Popularilor Europeni la preşedinţia Comisiei Europene, Manfred Weber, arăta că politicienii ar trebui să nu ignore îngrijorările cetăţenilor.

„Europa şi politica la nivel european trebuie să înceapă să asculte, să ia în considerare îngrijorările oamenilor. În calitate de primar, de reprezentant al nivelului local, dvs sunteţi zi de zi aproape de cetăţeni. Aşadar, să-i ascultăm pe primari este un lucru esenţial”, a declarat Manfred Weber.

În finalul reuniunii, preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a prezentat pe cei 21 de candidaţi ai formaţiunii la euroalegerile din luna mai, lista fiind deschisă de jurnalistul Rareş Bogdan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
22 °C
cer senin
Umiditate:60 %
Vint:3,1 m/s
Sat
18 °C
Sun
18 °C
Mon
21 °C
Tue
19 °C
Wed
21 °C

Curs oficial BNM 24 Mai 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0787 -0.0077
USD 18.0329 0.0479
RON 4.2187 0.0007
UAH 0.6843 0.0004
RUB 0.2785 -0.0017
Arhivă Radio Chișinău