Summit PPE la București | Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor să apere destinul occidental al României

  • 16 Martie 2019 20:41
Summit PPE la București | Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor să apere destinul occidental al României

România este o țară pro-europeană, a arătat președintele Klaus Iohannis la Summitul PPE, desfășurat astăzi, la București, în contextul alegerilor europarlamentare din 26 mai. La reuniunea liderilor locali și regionali ai PPE, Manfred Weber, candidatul acestei formațiuni la președinția Comisiei Europene, și-a prezentat viziunea asupra viitorului Uniunii Europene, relatează Radio România Actualități.

În discursul ținut în fața celor peste 4.000 de participanți la summitul Popularilor Europeni, președintele României le-a cerut liberalilor să apere destinul occidental al națiunii. Alegerile europarlamentare sunt percepute adesea ca fiind mai puțin relevante pentru impactul pe care îl au în viața de zi cu zi a oamenilor – o evaluare eronată, crede președintele Klaus Iohannis.

„Uneori, din cauza formei adesea excesiv de birocratice în care lucrează instituțiile europene, omitem esențialul: oamenii sunt cei care se află în centrul construcției europene, iar instituțiile au misiunea de a fi în slujba oamenilor”, a subliniat președintele României.

La rândul său, candidatul Popularilor Europeni la președinția Comisiei Europene, Manfred Weber, arăta că politicienii ar trebui să nu ignore îngrijorările cetățenilor.

„Europa și politica la nivel european trebuie să înceapă să asculte, să ia în considerare îngrijorările oamenilor. În calitate de primar, de reprezentant al nivelului local, dvs sunteți zi de zi aproape de cetățeni. Așadar, să-i ascultăm pe primari este un lucru esențial”, a declarat Manfred Weber.

În finalul reuniunii, președintele PNL, Ludovic Orban, i-a prezentat pe cei 21 de candidați ai formațiunii la euroalegerile din luna mai, lista fiind deschisă de jurnalistul Rareș Bogdan.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău