Summit mondial privind conflictul dintre Israel și Autoritatea Palestiniană, în Paris

  • 15 Ianuarie 2017 13:56
Summit mondial privind conflictul dintre Israel și Autoritatea Palestiniană, în Paris

Un summit internațional în care se vor iniția tratative de pace între Israel și Autoritatea Palestiniană are loc în capitala franceză, Paris, informează BBC.

Delegați din peste 70 de state sunt așteptați să-și reitereze susținerea față de soluția coexistenței a două state pentru a rezolva conflictul de peste două decenii, scrie MEDIAFAX.

Autoritatea Palestiniană a salutat efectuarea acestei întrevederi, în vreme ce Israelul nu a participat, acuzând faptul că aceasta este o inițiativă antiisraeliană.

Ultima rundă a unor tratative de pace directe a avut loc în aprilie 2014, aceasta eșuând. Israel și Autoritatea Palestiniană nu au fost invitate la întrevedere, ele urmând a fi înștiințate în privința concluziilor summitului.

Summitul are loc în mijlocul escaladării tensiunilor dintre Israel și comunitatea internațională după ce ONU a adoptat o rezoluție anticolonizare.

Consiliul de Securitate ONU a adoptat o rezoluție istorică prin care se cere suspendarea activităților israeliene de colonizare în Cisiordania, în contextul în care Administrația Barack Obama a refuzat cererea lui Benjamin Nentanyahu și a lui Donald Trump de a bloca inițiativa prin veto.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău