Suma imensă pe care o încasează fostul ministru britanic de externe Boris Johnson pentru a publica un articol în Telegraph

  • 04 Octombrie 2018 12:28
Suma imensă pe care o încasează fostul ministru britanic de externe Boris Johnson pentru a publica un articol în Telegraph

Fostul ministru britanic de externe Boris Johnson este plătit cu puțin sub 23.000 de lire sterline pe lună pentru a publica săptămânal un articol în ziarul Telegraph, informează portalul politico.eu.

Fostul șef al diplomației britanice, revenit în rândurile deputaților după plecarea din cabinetul condus de Theresa May, și-a actualizat săptămâna aceasta declarația de avere și interese pentru a menționa că primește 22.916,66 lire pe lună pentru zece ore de muncă de la Telegraph Media Group. Johnson are o îndelungată colaborare cu ziarul Telegraph, la care a fost corespondent și redactor șef adjunct.

Cât timp a fost membru al cabinetului Theresei May, Boris Johnson a câștigat 141.505 lire pe an (sau 11 792 pe lună), bani care - după cum consemna anul trecut Sunday Times - nu îi ajungeau pentru traiul zilnic.

După plecarea din guvern în semn de protest față de planul "Chequers" al premierului May privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, Johnson s-a întors în legislativ, unde are un salariu de bază de 77.379 lire anual.

Fostul ministru de externe - care susține că planul Chequers ar lăsa Marea Britanie "blocată în raza de acțiune a Bruxellesului" după ce va părăsi Uniunea Europeană, în martie anul viitor - a lansat în repetate rânduri în articolele sale din Telegraph atacuri asupra premierului și a planului său pentru Brexit, dar a abordat și alte subiecte care au stârnit controverse. De exemplu, în august le-a comparat pe femeile musulmane care poartă văl cu niște "cutii de scrisori" și "spărgătoare de bănci". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău