Suedia va susține sectorul agroindustrial din Republica Moldova

  • 19 Octombrie 2021 10:42
Suedia va susține sectorul agroindustrial din Republica Moldova

Suedia va elabora pentru țara noastră un set de activități în vederea intensificării relațiilor bilaterale în domeniul agroindustrial. Despre aceasta s-a vorbit ieri, în cadrul întrevederii ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, cu Katarina Fried, ambasadoarea Regatului Suediei la Chișinău, transmite MOLDPRES.

Setul de activități va include: organizarea unei vizite de presă în Suedia pentru participarea sub brandul de țară ”Wine of Moldova” la expoziția ”Stockholm Food and Wine”; desfășurarea campaniilor de PR și comunicare a turismului vinicol moldovenesc în Suedia; dezvoltarea colaborării cu partea suedeză în domeniul profilaxiei și combaterea rabiei la animale, inclusiv a bolilor la animalele acvatice; organizarea unor seminare cu partenerii suedezi pentru introducerea tehnologiilor moderne în producerea produselor alimentare din acvacultură și sporirea livrării pe piață, scrie sursa citată.

„Îmi exprim recunoștința pentru asistența financiară oferită de Guvernul Suediei Republicii Moldova ăn vederea implementării proiectelor în domeniul agriculturii, în special pentru contribuția sub formă de grant în valoare de 2,8 milioane de dolari, bani oferiți pentru implementarea Proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P). Astfel, am reușit să sporim competitivitatea sectorului agroalimentar al țării, să facilităm accesul producătorilor agricoli la diverse piețe și integrarea practicilor agricole de mediu și a celor de management durabil al terenurilor”, a declarat Viorel Gherciu.

Potrivit ministrului, în prezent, se realizează studiul de fezabilitate care va susține deciziile Guvernului țării privind investiția într-un sistem de management al sub-produselor de origine animală în Republica Moldova. „Totodată, intenționăm să consolidăm eforturile pentru a îmbunătăți calitatea produselor agroalimentare și a alinia standardele de calitate la cele internaționale”, a relevat oficialul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău