Suedia va acorda Republicii Moldova circa 530 de mii de euro pentru gestionarea deșeurilor solide

  • 25 Septembrie 18:08
Suedia va acorda Republicii Moldova circa 530 de mii de euro pentru gestionarea deșeurilor solide

Ministerul Mediului din Republica Moldova și Institutul Financiar pentru Dezvoltare al Regatului Suediei (Swedfund) au semnat astăzi, 25 septembrie, un Acord de Grant în valoare de aproximativ 530 mii de euro, pentru îmbunătățirea gestionării deșeurilor solide în țară. Parteneriatul va sprijini servicii de consultanță pentru realizarea unor studii de fezabilitate, concentrându-se pe planificarea gestionării deșeurilor în Regiunile de Management al Deșeurilor 2 și 3, care includ raioanele Leova, Cimișlia, Basarabeasca, Căușeni și Ștefan-Vodă.

„Semnarea acestui acord este un pas important în direcția modernizării sistemului de gestionare a deșeurilor din Republica Moldova. Am reușit să identificăm resurse financiare necesare pentru finalizarea studiilor de fezabilitate în toate Regiunile de Management al Deșeurilor din țară, ceea ce ne va permite să avansăm la următoarea etapă a Proiectului „Deșeuri Solide în Republica Moldova”, a spus ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu.

Potrivit oficialului, acest lucru va include definirea exactă a locațiilor pentru stațiile de transfer, cât și pentru centrele de reciclare și management ecologic, precum și evaluarea costurilor infrastructurii necesare. 

„Proiectul va contribui la simplificarea proceselor de gestionare a deșeurilor, la îmbunătățirea infrastructurii necesare și la creșterea gradului de conștientizare în rândul populației privind importanța reciclării și gestionării corespunzătoare a deșeurilor”, a rezumat Lazarencu.

Proiectul „Deșeuri solide în Republica Moldova” va fi implementat până în anul 2027.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:5,14 m/s
Thu
20
Fri
22
Sat
22
Sun
18
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău