Suedia | Un avion de vânătoare s-a prăbușit după ce s-a izbit de păsări; nu există victime

  • 21 August 2018 15:19
Suedia | Un avion de vânătoare s-a prăbușit după ce s-a izbit de păsări; nu există victime

Un avion de vânătoare suedez de tip Jas Gripen, produs de către grupul Saab, s-a prăbușit marți în sudul Suediei după ce s-a izbit de păsări, au anunțat autoritățile, precizând că pilotul a reușit să se catapulteze înainte de impactul cu solul, relatează AFP.

''Este vorba de o coliziune cu o pasăre. Pilotul a trebuit să se catapulteze'', a declarat pentru AFP Johan Lundgren, purtător de cuvânt al forțelor armate suedeze.

Accidentul s-a produs la o distanță de opt kilometri nord de o bază aeriană militară, un loc izolat și împădurit din apropiere de orașul Ronneby, în sudul Suediei, fără să se înregistreze victime.

Pilotul efectua o misiune de antrenament cu un Jas Gripen, un avion de vânătoare fabricat de către producătorul suedez Saab. El a fost transportat la spital pentru a efectua o serie de examene.

Nu este ceva rar ca avioane să intre în coliziune cu păsări în Suedia, unde 400 de incidente de acest fel au loc în fiecare an, a declarat un analist de la Agenția suedeză de Transporturi, Charlotte Billgren, contactată de către agenția de presă TT.

Grupul suedez de apărare și aeronautică Saab, care produce avioane de luptă Gripen, utilizate de către forțele aeriene braziliene, ungare, thailandeze și sud-africane - și care încearcă să pătrundă pe piața indiană -, nu este la primul său accident.

În 2017, un pilot thailandez a murit într-un accident al avionului său, un JAS 39 Gripen, în timpul unui show aviatic. În 2015, un Gripen închiriat de către Ungaria a fost avariat după ce a derapat pe o bază aeriană cehă.

Sursa: Agerpres

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău