Suedia susține agenda de reforme asumată de actuala guvernare a Republicii Moldova

  • 06 Octombrie 2021 10:19
Suedia susține agenda de reforme asumată de actuala guvernare a Republicii Moldova

Suedia susține agenda de reforme asumată de actuala guvernare a Republicii Moldova, precum și calea europeană a Chișinăului. Angajamentul a fost reafirmat de ministra de externe a Suediei, Ann Linde, aflată într-o vizită la Chișinău.

 

În cadrul unui briefing susținut cu șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, Ann Linde a reamintit că cele două țări au o lungă istorie de cooperare excelentă. Oficiala suedeză a amintit că Stockholmul este unul dintre cei mai vechi parteneri ai Chișinăului.

„Suedia este unul dintre cei mai vechi parteneri de reforme pentru Republica Moldova. Astfel, odată ce a fost instalată o nouă guvernare, este important să reiterez sprijinul puternic al Suediei pentru reformele democratice ale Republicii Moldova și eforturile sale pentru viitorul ei european. Am fost impresionată să aflu mai multe despre agenda ambițioasă de reforme a guvernului. Mandatul puternic pe care oamenii l-au oferit guvernului este foarte încurajator pentru noi toți, care suntem pregătiți să susținem procesul de reformare”.

Ministrul de Externe Nicu Popescu, a apreciat sprijinul oferit de Suedia și a vorbit despre cooperare pentru integrarea europeană și egalitatea gender.

De asemenea, șeful diplomației de la Chișinău a discutat cu Ann Linde despre reglementarea conflictului transnistrean în baza integrității teritoriale a Republicii Moldova, cu respectarea drepturilor omului, precum și despre retragerea trupelor străine din stânga Nistrului și distrugerea munițiilor.

Ann Linde, care este și președinta în exercițiu a OSCE, va avea întrevederi cu mai mulți oficiali de la Chișinău și cu reprezentanți ai regimului separatist de la Tiraspol pe dosarul reglementării transnistrene.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău