Suedia sprijină proiectele de dezvoltare și agenda de reforme ale autorităților

  • 30 Martie 12:19
Suedia sprijină proiectele de dezvoltare și agenda de reforme ale autorităților

Subiectele prioritare pentru dezvoltarea continuă a cooperării moldo-suedeze au fost discutate la întrevederea premierului Dorin Recean cu ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried, transmite Guvernul R. Moldova.

Șeful Executivului s-a referit la sprijinul suedez constant acordat țării noastre, menționând că programele implementate aduc o contribuție cu valoare adăugată la dezvoltarea comunităților după modelul european.

În context, prim-ministrul a subliniat că autoritățile mizează pe susținerea Suediei și în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, inclusiv în contextul deținerii, din prima jumătate a anului curent, a președinției Consiliului Uniunii Europene.

„Integrarea europeană este o prioritate strategică ireversibilă a țării noastre, de aceea rămânem concentrați pe îndeplinirea celor 9 recomandări ale Comisiei Europene. Ne dorim o țară cu instituții puternice, economie rezilientă, cetățeni prosperi și mediu de afaceri competitiv”, a spus premierul Dorin Recean.

Oficialii au vorbit despre obiectivele imediate ale Guvernului, cum ar fi reforma justiției, creșterea economică, crearea unor noi locuri de muncă și susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, dar și sporirea investițiilor în domeniul energiei regenerabile.

La rândul său, ambasadoarea Katarina Fried a menționat deschiderea de a sprijini în continuare parcursul european și eforturile de modernizare ale țării noastre. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
22
Sun
21
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău