Suedia și Polonia se pronunță pentu menținerea sancțiunilor UE împotriva Rusiei

  • 20 Iunie 2017 16:22
Suedia și Polonia se pronunță pentu menținerea sancțiunilor UE împotriva Rusiei

Suedia și Polonia se pronunță pentru menținerea sancțiunilor UE împotriva Rusiei - a declarat premierul suedez, Stefan Löfven, după întâlnirea cu omologul său polonez, Beata Maria Szydło.

„Noi susținem pentru menținerea sancțiunilor până în momentul când Rusia va îndeplini Acordurile de la Minsk”, a declarat Löfven și a adăugat că părțile au fost de acord cu necesitatea „reducerii nivelului de tensiune în Europa de Est și în regiunea baltică”.

La rândul său, premierul polonez a arătat că părțile au discutat „despre legăturile cu Rusia, despre pericole, despre problemele care ne îngrijorează, despre semnalele din Rusia, care provoacă temeri legate de inițiativele Rusiei, referitoare, de pildă, la exerciții militare”.

„Trebuie să lucrăm, să facem schimb de informații și considerăm că acest lucru constituie o parte foarte importantă a legăturilor bilaterale”, a spus premierul Poloniei.

Legăturile dintre Federația Rusă și Uniunea Europeană s-au înrăutățit din cauza situației din Donbass, unde Kievul a început, în aprilie 2014, o operațiune militară împotriva republicilor populare autoproclamate Lugansk și Donețk, care își declaraseră independența după lovitura de stat din Ucraina din februarie 2014. Țările occidentale au introdus o serie de sancțiuni față de Rusia, iar la rândul ei Moscova a luat măsuri de răspuns.

Rusia a declarat în repetate rânduri că nu este parte a conflictului din interiorul Ucrainei, nu sprijină milițiile populare și nu trimite trupe în Donbass. Moscova a declarat, de asemenea, în mod repetat că nu este subiect al acordurilor de la Minsk privind reglementarea situației în Donbass, iar a sta de vorbă cu ea pe limba sancțiunilor este contraproductiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău