Suedia | Măsuri mai stricte în materie de imigrație, în perspectiva alegerilor din toamnă

  • 04 Mai 2018 17:19
Suedia | Măsuri mai stricte în materie de imigrație, în perspectiva alegerilor din toamnă

Partidul Social Democrat suedez (principala formațiune din coaliția de guvernare) s-a angajat să promoveze măsuri mai stricte în materie de migrație în țara sa până când Uniunea Europeană va introduce o politică de azil comună.

Prezentând vineri platforma partidului în ce privește politica de imigrație înaintea alegerilor legislative din septembrie, premierul Stefan Lofven a afirmat că Suedia trebuie să preia un număr de migranți proporțional cu mărimea populației.

'A devenit foarte clar în toamna lui 2015 că politica suedeză în materie de migrație nu era sustenabilă', a declarat Lofven, citat de Xinhua.

'Faptul că doar câteva state din UE și-au asumat partea de responsabilitate în timpul crizei refugiaților a fost o problemă majoră și a arătat, în mod clar, importanța de a avea un sistem comun cu reguli care să funcționeze', a spus el, într-o conferință de presă comună cu ministrul de resort, Helene Fritzon.

Cei doi responsabili au afirmat că intenționează să mențină politica mai aspră în materie de azil deja în vigoare în Suedia și care prevede reguli mai stricte pentru obținerea reședinței permanente în această țară.

În plus, conform noilor propuneri, copiii migranți fără acte nu vor mai avea dreptul de a urma o școală, iar solicitanții cărora li se va respinge cererea de azil își vor pierde dreptul la alocații de stat.

'Cei care vin aici și primesc un răspuns pozitiv trebuie să se integreze rapid în societate, iar cei care sunt respinși trebuie să plece din țară', a spus premierul.

Începând din toamna lui 2015, guvernul de coaliție format din Partidul Social Democrat și Verzi a introdus o serie de reforme în politica de imigrație.

Numărul solicitanților de azil a scăzut de la recordul de 160.000 în 2015 la circa 27.000 în 2017, pentru anul în curs prognoza fiind de 23.000.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău