Suedia: Guvernul angajează mai mulți polițiști pentru a combate violențele în care sunt folosite arme de foc

  • 08 Septembrie 2021 19:39
Suedia: Guvernul angajează mai mulți polițiști pentru a combate violențele în care sunt folosite arme de foc

Guvernul Suediei intenționează să mobilizeze un număr record de polițiști pentru a putea ține sub control violențele în care sunt utilizate arme de foc, informează miercuri DPA.

„În câțiva ani, vom avea mai mulți ofițeri de poliție pe cap de locuitor decât în istoria politicii moderne”, a declarat ministrul de interne Mikael Damberg.

El a menționat că în primele opt luni ale acestui an 35 de persoane au decedat în incidente care au implicat arme de foc în țara scandinavă, față de 30 în aceeași perioadă din 2020.

De la începutul acestui an, au fost înregistrate 56 de explozii, față de 78 în perioada similară a anului trecut.

În primele opt luni ale anului, în Suedia au avut loc 220 de incidente în care au fost folosite arme de foc, cu 30 mai puține decât în același interval din 2020.

Totuși, acest lucru nu înseamnă că situația se îmbunătățește, a avertizat ministrul Mikael Damberg. Deși au fost consemnate mai puține incidente cu arme de foc, numărul acestor violențe în lunile iunie, iulie și august este relativ egal cu cel din vara anului trecut, potrivit Agerpres.

Infracționalitatea în care sunt implicate bande este o problemă majoră în Suedia, cele mai multe incidente având loc în zona orașelor Stockholm, Goteborg și Malmo.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău