Suedia: Al treilea atac cu grenadă comis în orașul Malmö

  • 24 Iulie 2015 19:03
Suedia: Al treilea atac cu grenadă comis în orașul Malmö

Un atac cu grenadă a fost comis în noaptea de joi spre vineri la Malmö, în sudul Suediei, la mai puțin de 12 ore după o altă explozie produsă în al treilea mare oraș suedez, relatează www.thelocal.se.

Poliția a fost chemată la locul incidentului, în cartierul Halsjögatan din Malmö, la scurt timp după miezul nopții de joi spre vineri, după ce o grenadă de mână a explodat în apropierea unei clădiri de birouri. Ferestrele au fost spulberate în deflagrația puternică ce a afectat câteva mașini parcate în apropiere.

'Echipele noastre au concluzionat că explozia fost cauzată de o grenadă de mână', a declarat ofițerul de poliție Peter Martinsson pentru postul de radio public suedez.

Joi, câteva mașini și mai multe locuințe au fost avariate după ce o grenadă a fost aruncată într-o zonă rezidențială, Limhamn, în zona de vest a orașului Malmö, la două zile după ce o deflagrație produsă lângă un centru comunitar a distrus două vehicule și a rănit un bărbat.

Șeful poliției din Malmö, Stefan Sintéus, a declarat că atacurile de marți și joi sunt legate de un caz în care trei tineri au fost condamnați pentru implicare într-o explozie din zona Rosengard, incident produs în ajunul Crăciunului anul trecut.

''Este vorba de câțiva oameni care au o dispută și care au intrat într-o spirală a răzbunării'', a explicat Sintéus pentru agenția de presă suedeză TT.

Deocamdată nu este clar dacă explozia de joi noaptea are legătură cu celelalte două din această săptămână.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău