Sudul României afectat de viscol

  • 23 Martie 2018 09:15
Sudul României afectat de viscol

Sudul Banatului și al Olteniei, precum și cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei rămân sub cod portocaliu de ninsoare și viscol până la ora 15. Alte 17 județe din centrul, sud-vestul, sud-estul și estul țării sunt, de asemenea, vizate de un cod galben, până diseară, la ora 20.

În județul Mehedinți, pompierii militari intervin pentru salvarea a șase persoane, care au rămas înzăpezite cu mașinile pe un drum comunal, în apropierea localității Livezile. Ei au ajuns la oamenii în cauză, însă operațiunea este foarte dificilă din cauza vizibilității reduse.

Un alt județ aflat sub cod portocaliu de ninsoare este Giurgiu. Stratul de zăpadă a crescut la 30 de centimetri dar nu sunt drumuri județene sau naționale închise și nici auvehicule blocate în trafic. Pentru degajarea zăpezii de pe drumurile din județul Giurgiu, se acționează cu 26 de utilaje și 100 de tone de material antiderapant. Până acum nu s-au semnalat situații de urgență cauzate de ninsorile abundente.

La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu - Ruse circulația autovehiculelor nu a fost afectată, însă se circulă în condiții de iarnă. Specialiștii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență avertizează însă că după acest val de ninsori apare un nou pericol: cel al inundațiilor. Este de așteptat ca topirea bruscă a stratului de zăpadă să creeze probleme în mai multe localităti situație de-a lungul unor cursuri de apă.

     
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău