Subvenții de jumătate de miliard de lei au solicitat până acum producătorii agricoli pentru investițiile în agricultură

  • 03 Septembrie 2020 13:27
Subvenții de jumătate de miliard de lei au solicitat până acum producătorii agricoli pentru investițiile în agricultură

Subvenții de jumătate de miliard de lei au solicitat până acum producătorii agricoli pentru investițiile în agricultură.

Potrivit datelor prezentate de către Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură, de la începul lunii februarie au fost recepționate spre examinare 2668 de cereri pentru obținerea subvențiilor post-investiționale, în sumă de peste 527 de milioane de lei.

Astfel, până la etapa actuală au fost autorizare spre plată 1516 dosare, în sumă de 270 de milioane de lei, iar 1097 de cereri, în valoare de 235 de milioane sunt în proces de examinare.

Cea mai mare ponderea solicitărilor de subvenții din acest an, sunt direcționate către procurarea echipamentului și tehnicii agricole, fiind depuse 1138 de cereri în sumă de 137 de milioane de lei.

Totodată, 659 de cereri, în sumă de 115 milioane de lei au fost depuse pentru obținerea subvențiilor la plantarea și modernizarea plantațiilor multianuale și defrișarea celor neproductive.

AIPA constată în acest an o creștere sporită a investițiilor la dezvoltarea infrastructurii postrecoltare și procesare. Până acum au fost depuse 237 de cereri în sumă de 160 de milioane de lei.

Fondul național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural constituie în acest an un miliard 200 de milioane de lei, dintre care 300 de milioane constituie compensațiile pentru atenuarea consecințelor calamităților naturale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău