Subsolurile blocurilor locative din capitală sunt dezinfectate

  • 13 Mai 2021 17:19
Subsolurile blocurilor locative din capitală sunt dezinfectate

Serviciile municipale de profil desfășoară activități de deratizare și dezinsecție în subsolurile blocurilor locative din Chișinău. Până în prezent, s-a intervenit în subsolurile și camerele de acumulare a deșeurilor din 258 de blocuri. Serviciile sunt contractate de către Regia locativ-comunală, în baza licitației, și sunt executate de către un operator economic.

Contactat de IPN, șeful Secției amenajare și salubrizare a Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), Vasile Efros, a precizat că se va interveni în subsolurile a circa 3 500 de blocuri. Lucrările sunt realizate în conlucrare cu administratorii de bloc. Astfel de lucrări se fac de două ori pe an, iar partea organizatorică în acest proces ține de colaborarea dintre operatorul care prestează serviciile și administratorii de bloc. Locatarii sunt anunțați când sunt prelucrate suprafețele. Cel puțin 48 de ore, este periculos să intre în subsolul blocului dezinfectat.

Vasile Efros a mai precizat că se intervine în toate blocurile construite până în anul 2000. Dacă există solicitări suplimentare, se acoperă și acestea. „Dacă ne este comunicat ca mai e necesară o intervenție, se înaintează un demers sau printr-un apel telefonic înregistrăm solicitarea și se mai intervine încă o dată”, a menționat responsabilul DGLCA.

Lucrările de deratizare și dezinsecție au început la finele lunii aprilie. Din bugetul municipal, au fost alocați 2,5 milioane de lei. Intervenția va continua până în luna noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău