Subiectele discutate de premierul Chiril Gaburici la Bruxelles

  • 26 Februarie 2015 18:09
Subiectele discutate de premierul Chiril Gaburici la Bruxelles

Agenda europeană a Republicii Moldova, promovarea reformelor și obiectivele pentru continuarea dialogului cu Uniunea Europeană.

 Acestea au fost subiectele prioritare de discuție în cadrul întrevederilor pe care premierul Chiril Gaburici le-a avut astăzi la Bruxelles cu mai mulți oficiali europeni.

Republica Moldova trebuie să întreprindă mai multe acțiuni pentru a combate corupția și a promova reformele necesare, a declarat președintele Consiliului European Donald Tusk la conferința de presă comună ținută împreună cu premierul Chiril Gaburici. Donald Tusk s-a referit și la problemele apărute în sectorul financiar-bancar.

”Moldova se transformă într-un stat european modern. Prin implementarea Acordului de Asociere și a reformelor necesare acest proces va putea fi accelerat. Beneficiile complete ale Acordului trebuie să fie tangibile pentru cetățenii moldoveni. Este nevoie de mai multe acțiuni pentru a lupta împotriva corupției, a reforma justiția și a ameliora condițiile pentru investiții. Totodată, problema fragilității sectorului financiar trebuie abordată de urgență”, a declarat Donald Tusk.

La rândul său, Chiril Gaburici, a dat asigurări că Republica Moldova va continua implementarea reformelor în vederea atingerii obiectivelor de integrare europeană.

”Guvernul pe care am onoare să-l conduc este proeuropean și eu, personal, sunt un proeuropean convins. Este un nou început pentru mine, dar este o continuare pentru Republica Moldova, a pașilor întreprinși de la 2009 încoace. Reforma justiției, lupta împotriva corupției și transparența sectorului financiar-bancar. Toate aceste reforme sunt importante pentru atingerea obiectivelor de integrare europeană ale Republicii Moldova”, potrivit premierului Chiril Gaburici.

Programul vizitei premierului Chiril Gaburici la Bruxelles cuprinde întrevederi și cu alți oficiali europeni, între care președintele Parlamentului European, Martin Schulz; înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate Federica Mogherini; președintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Elmar Brok; șeful Delegației la Comisia parlamentară de cooperare UE – Republica Moldova, Andi Cristea și alții.

Șeful Executivului de la Chișinău se va afla la Bruxelles până pe 27 februarie și este însoțit de ministrul de Externe, Natalia Gherman.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:5,14 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău