SUA | Zidul de la granița cu Mexicul va costa până la 21,6 miliarde de dolari

  • 10 Februarie 2017 09:23
SUA | Zidul de la granița cu Mexicul va costa până la 21,6 miliarde de dolari

Zidul la granița cu Mexicul pe care intenționează să îl construiască administrația președintelui Donald Trump va consta într-o serie de garduri și ziduri, va costa până la 21,6 miliarde de dolari, iar construcția lui va dura peste trei ani, arată un raport intern al Departamentului american pentru Securitate Internă.

Cheltuielile prezentate în raport depășesc cu mult cifra de 12 miliarde de dolari invocată de Trump în Campanie, precum și estimările de 15 miliarde de dolari făcute de președintele Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, și de liderul majorității din Senat, Mitch McConnell, scrie news.ro.

Raportul ar urma să îi fie prezentat secretarului pentru Securitate Internă, John Kelly, în următoarele zile, dar nu este obligatoriu ca administrația să facă pașii recomandați.

Planul prezintă ce este necesar pentru a sigila granița în trei faze de construcție de garduri și ziduri, pe o lungime de 2.000 de kilometri, până la finalul lui 2020.

În condițiile în care 1.046 de kilometri de graniță au fost deja închiși, noua construcție se va extinde pe aproape toată lungimea graniței.

Prima fază va fi cea mai mică și va acoperi o secțiune de 42 de kilometri din apropiere de San Diego (California); El Paso (Texas) și o parte din Rio Grande Valley (Texas).

A doua etapă va acoperit 242 de kilometri de graniță în și în jurul Rio Grande Valley; Laredo (Texas); Tucson (Arizona); El Paso (Texas) și Big Bend (Texas).

A treia etapă va acoperi încă 1.728 de kilometri, pentru a sigila complet granița cu Mexicul.

Raportul obținut de Reuters este rezultatul muncii unui grup însărcinat cu acest dosar de Kelly, înainte de a cere fonduri Congresului și a începe construcția. Documentul pleacă de la premisa că Legislativul va aloca fondurile în aprilie sau mai, astfel că în septembrie ar putea începe construcția.

Departamentul pentru Securitate Internă și Casa Albă au refuzat să comenteze informațiile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău