SUA vor rata ținta de vaccinare fixată de Biden până la 4 iulie, admite Casa Albă

  • 23 Iunie 2021 08:52
SUA vor rata ținta de vaccinare fixată de Biden până la 4 iulie, admite Casa Albă

Obiectivul stabilit de președintele american Joe Biden în mai ca 70% din populația adultă a Statelor Unite să fie vaccinată împotriva COVID-19 cu cel puțin o doză până la data de 4 iulie, ziua națională, va fi ratat, a declarat marți un responsabil al Casei Albe, transmite AFP.

Acest obiectiv va fi atins 'pentru adulții de 27 de ani și peste' până pe 4 iulie, a declarat Jeff Zients, coordonatorul luptei împotriva epidemiei al Casei Albe.

'Credem că ar mai dura câteva săptămâni în plus pentru a ajunge să avem 70% dintre toți adulții cu cel puțin o doză' primită, a adăugat el într-un briefing de presă.

Deocamdată, 65,4% dintre persoanele de 18 ani și peste au primit cel puțin o doză din unul din cele trei vaccinuri autorizate în SUA.

Ritmul actual de vaccinare nu va permite însă atingerea pragului de 70% în mai puțin de două săptămâni. În urmă cu câteva zile, ritmul era de circa 850.000 de inoculări în medie, cifră în care erau incluși copiii și adolescenții vaccinați de la vârsta de 12 ani cu serul Pfizer/BioNTech.

Joe Biden viza de asemenea ca 160 milioane de americani să fie vaccinați cu schema completă până la aceeași dată, obiectiv pentru care mai lipsesc 10 milioane de persoane și care va fi atins, potrivit lui Zients, 'la mijlocul lui iulie'.

Din cele 50 de state federale, 16, precum și capitala Washington D.C., au atins pragul de 70% dintre adulți vaccinați cu cel puțin o doză. Este vorba mai ales de state situate pe cele două coaste, atlantică și pacifică, aflate însă în mare decalaj față de state mai refractare, precum Mississippi, Alabama, Louisiana sau Wyoming.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău