SUA vor ''răspunde'' în cazul în care Coreea de Nord continuă testele cu rachete (Biden)

  • 26 Martie 2021 09:11
SUA vor ''răspunde'' în cazul în care Coreea de Nord continuă testele cu rachete (Biden)

Statele Unite vor ''răspunde'' Coreei de Nord dacă țara continuă să intensifice tensiunile, testând rachete balistice, a declarat joi președintele american Joe Biden, în cadrul primei conferințe de presă din mandatul său, relatează dpa, potrivit Agerpres.

''Ne consultăm cu aliații și partenerii noștri și vor exista răspunsuri dacă aleg să escaladeze. Vom răspunde în consecință'', a declarat Biden după ce Coreea de Nord a lansat joi două rachete balistice.

''Sunt pregătit și pentru o formă de diplomație, dar trebuie să fie condiționată de rezultatul final al denuclearizării", a continuat el. La întrebarea unui jurnalist dacă problema nord-coreeană este ''principalul său subiect de politică externă'', Biden a răspuns: ''Da''.

Președintele american a reiterat că nu "caută confruntarea" cu China. "Am spus-o de mai multe ori (către președintele chinez Xi Jinping) în persoană, nu căutăm confruntarea, dar știm că va exista o concurență dură", a spus el. ''Va exista o concurență feroce, dar vom insista asupra faptului ca China să respecte dreptul internațional - o concurență loială, practici loiale, un comerț echitabil'', a precizat președintele american.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău