SUA vor permite de la începutul lui noiembrie intrarea tuturor călătorilor internaționali vaccinați cu schema completă

  • 20 Septembrie 2021 18:36
SUA vor permite de la începutul lui noiembrie intrarea tuturor călătorilor internaționali vaccinați cu schema completă

SUA îi vor lăsa să intre pe teritoriul lor de la "începutul lui noiembrie" pe toți pasagerii care provin din străinătate cu condiția ca ei să fie vaccinați cu schema completă împotriva COVID-19, a anunțat luni Casa Albă, relatează AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

Călătorii care provin din străinătate vor trebui să se testeze înainte de călătoria în SUA și să poarte măști, urmând să fie pus în practică un sistem de monitorizare a contactelor, a declarat coordonatorul luptei împotriva pandemiei de la Casa Albă, Jeff Zients.

Acest sistem de monitorizare va fi pus în practică de companiile aeriene, care vor trebui să colecteze informații ce vor permite contactarea călătorilor, a precizat el.

Washingtonul ridică astfel restricții care datează din martie 2020 și care îi vizează pe călătorii care provin în special din Uniunea Europeană, Regatul Unit sau China, dar care mai târziu s-au aplicat și Indiei sau Braziliei.

Jeff Zients a insistat asupra faptului că această decizie, care intervine într-un context de mare tensiune între Franța și SUA, este "dictată de știință".

SUA și-au luat răgazul de a institui un sistem global bazat pe "indivizi" și nu pe diferențele de tratament în funcție de țările de proveniență.

El nu a menționat ce vaccinuri vor fi recunoscute de SUA pentru a permite intrarea călătorilor.

Coordonatorul luptei împotriva pandemiei a lui Joe Biden a precizat în plus că americanii nevaccinați care vor reveni în SUA după un sejur în străinătate vor trebui să se supună unor obligații de testare încă și mai stricte. Lor li se va cere astfel să se testeze în ziua care precede revenirea lor și apoi din nou după sosirea în SUA.

Casa Albă a înăsprit tonul în ultimele săptămâni și a înmulțit anunțurile privind impunerea vaccinărilor acolo unde autoritățile federale o pot face. Totuși, momentan nu a fost luată decizia drastică de a impune vaccinarea pe zborurile interne din SUA.

În prezent SUA interzic intrarea pe teritoriul lor a cetățenilor non-americani care în ultimele 14 zile au mers în Regatul Unit, zona Schengen, Irlanda, China, India, Africa de Sud, Iran și Brazilia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău