SUA vor continua evacuările din Afganistan în următoarele săptămâni

  • 17 August 2021 15:50
SUA vor continua evacuările din Afganistan în următoarele săptămâni

Statele Unite vor încerca să evacueze cât mai mulți cetățeni americani și interpreți afgani în săptămânile următoare, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, spunând că americanii ar putea să preia din nou controlul asupra aeroportului din Kabul.

Într-o serie de interviuri televizate din SUA, dl Kirby a spus că forțele armate ale SUA, inclusiv mii de soldați care au sosit acolo, s-au concentrat pe operațiuni și securitate aeroportuare.

"Ne menținem angajamentul de a finaliza aceste evacuări într-un mod sigur și ordonat și de a face tot ce putem pentru a scoate cât mai mulți dintre cetățenii noștri americani, precum și mulți dintre acei interpreți și traducători care au ajutat forțele americane", a declarat John Kirby pentru MSNBC.

"Vom munci foarte mult în următoarele săptămâni pentru a scoate cât mai mulți dintre ei din țară". Dl Kirby a declarat pentru programul "New Day" al CNN că între 5.000 și 10.000 de cetățeni americani se află încă în zona Kabul și că Statele Unite ar putea evacua zilnic între 5.000 și 9.000 de persoane. Trei baze militare americane au fost pregătite să găzduiască până la 22.000 de aliați afgani în următoarele săptămâni, a adăugat el. Peste 700 de persoane, inclusiv mai mult de 150 de cetățeni americani, au fost evacuate în ultimele 24 de ore, a declarat dl Kirby separat la emisiunea "Good Morning America" de la ABC News.

În timp ce aeroportul era deschis și zborurile în curs de desfășurare, au existat unele probleme de securitate în partea de sud a aeroportului, a adăugat el. "Concentrarea noastră militară ... este foarte clar pe aeroport - asigurându-ne că îl putem menține în funcțiune, că putem menține securitatea și stabilitatea acolo". 

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău