SUA urmează să adauge noi state pe lista țărilor vizate de restricții de călătorie

  • 22 Ianuarie 2020 09:18
SUA urmează să adauge noi state pe lista țărilor vizate de restricții de călătorie

Administrația Donald Trump plănuiește să adauge șapte noi țări pe lista de state vizate de restricții de călătorie, printre acestea numărându-se și Nigeria, cea mai populată țară din Africa, potrivit unor oficiali de la Washington, citați de The Wall Street Journal.

Potrivit Mediafax, noile restricții ar urma să se aplice cetățenilor din Belarus, Eritreea, Kârgâzstan, Myanmar, Nigeria, Sudan și Tanzania. Includerea acestor țări pe lista statelor vizate de restricțiile de călătorie nu înseamnă în mod automat că niciun cetățean al acestora nu va putea intra pe teritoriul Statelor Unite, însă autoritățile americane ar putea impune restricții în privința anumitor tipuri de vize, precum cele de tip business sau cele turistice.

De asemenea, unele dintre aceste țări ar putea să nu mai fie incluse în programul Loteria Vizelor, program despre care președintele Donald Trump a declarat că este periculos și ar trebui eliminat.

 

Potrivit oficialilor citați de The Wall Street Journal, lista nu este finală, iar oficialii de la Casa Albă încă discută dacă două dintre aceste țări vor fi sau nu supuse acestor restricții.

Pe actuala listă de state vizate de restricții se află Iran, Libia, Somalia, Siria, Yemen și Coreea de Nord, dar și Venezuela, dar doar pentru oficiali.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău