SUA - Un responsabil din cadrul MIT și-a anunțat demisia ca urmare a legăturilor instituției cu Jeffrey Epstein

  • 22 August 2019 14:29
SUA - Un responsabil din cadrul MIT și-a anunțat demisia ca urmare a legăturilor instituției cu Jeffrey Epstein

Directorul unui centru de cercetare din cadrul prestigiosului Institut de Tehnologie din Massachusetts (MIT) își va părăsi postul, o nouă consecință a informațiilor apărute recent privind legăturile dintre omul de afaceri Jeffrey Epstein, această instituție și comunitatea științifică, relatează joi AFP, preluat de Agerpres.

Într-un mesaj publicat marți pe forumul Medium și modificat miercuri, Ethan Zuckerman, directorul Center for Civic Media din cadrul MIT, a anunțat că, deși nu a avut niciodată vreo legătură directă cu Jeffrey Epstein, va părăsi instituția la sfârșitul anului școlar 2019-2020.

"Logica mea a fost simplă: activitatea grupului meu vizează justiția socială și includerea indivizilor și a punctelor de vedere marginalizate. Este greu să faci asta în mod serios într-un loc care și-a încălcat în mod flagrant propriile reguli lucrând cu Epstein și ascunzând această relație", a scris Zuckerman pe forum.

De asemenea, Zuckerman a prezentat scuze celor trei laureați din 2018 ai MIT Media Lab, recompensați pentru lupta lor împotriva hărțuirii sexuale a femeilor din lumea științei.

Pe 15 august, directorul centrului de cercetare Media Lab, Joichi Ito, responsabil pentru etica și guvernarea inteligenței artificiale, a prezentat scuze într-o scrisoare deschisă pentru legăturile sale cu fostul om de afaceri, acuzat de numeroase agresiuni sexuale împotriva unor tinere, cele mai multe minore.

Joichi Ito a declarat că l-a întâlnit pe omul de afaceri în 2013, după prima sa condamnare pentru fapte asociate prostituției în Florida.

El a recunoscut că a mers în locuințe deținute de omul de afaceri și a acceptat sprijinul său financiar pentru Media Lab, dar și pentru propriul fond de investiții.

Deși și-a asumat "deplina responsabilitate pentru greșelile sale", Ito a dat asigurări "că nu a fost niciodată implicat, nu a auzit niciodată vorbindu-se și nu a văzut niciodată vreo dovadă a faptelor oribile" de care este acuzat Epstein.

Și alți oameni de știință, precum profesorul de genetică de la Harvard George Church, au prezentat scuze de la începutul lunii august pentru că au avut contacte cu finanțatorul american.

Jeffrey Epstein, care s-a sinucis în închisoare pe 10 august, se prezenta drept un "filantrop al științei" și a simpatizat cu mai mulți oameni de știință renumiți.

Potrivit unor documente judiciare date publicității recent și menționate de mass-media americană, una dintre presupusele sale victime, Virginia Giuffre, a declarat că a fost forțată, pe când era adolescentă, să întrețină relații sexuale în una din casele lui Epstein cu Marvin Minsky, un om de știință cofondator al Media Lab, decedat la începutul anului 2016.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău