SUA | Un pod din Pittsburgh s-a prăbușit cu câteva ore înainte de vizita lui Joe Biden pentru discuții privind infrastructura

  • 28 Ianuarie 2022 17:56
SUA | Un pod din Pittsburgh s-a prăbușit cu câteva ore înainte de vizita lui Joe Biden pentru discuții privind infrastructura

Un pod rutier din orașul american Pittsburgh s-a prăbușit vineri, cu dooar câteva ore înainte ca președintele Joe Biden să viziteze orașul pentru a discuta despre consolidarea infrastructurii. 10 persoane au fost rănite ușor, potrivit CNN.

O secțiune a podului plin de zăpadă s-a prăbușit într-o vale împădurită, potrivit autorităților locale.

Joe Biden a fost informat despre acest incident, dar vizita se va desfășura conform planificării inițiale, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Incidentul este și un argument pentru cererea lui Biden de investiții substanțiale pentru modernizarea podurilor, autostrăzilor și altor obiective de infrastructură din SUA. Liderul de la Casa Albă consideră aceste investiții un pas vital în asigurarea sănătății pe termen lung a economiei americane, împreună cu revitalizarea producției și soluționarea crizelor din lanțul de alimentare, relatează agențiile internaționale de presă citate de Agerpres.

Podul prăbușit fusese inspectat în luna septembrie, a declarat șeful Departamentului de pompieri din Pittsburgh.

Numai în statul Pennsylvania se află 3.198 de poduri în stare „precară”, potrivit Departamentului Transporturilor din SUA.

La Pittsburgh, președintele Joe Biden va vizita Mill 19, o fostă oțelărie, unde acum se află un centru de cercetare și dezvoltare, după care va evoca redresarea economiei americane în perioada post-pandemie.

„Președintele va vorbi despre progresul economic remarcabil pe care l-am făcut în primul an al mandatului său - printre care anul cu cea mai rapidă creștere a locurilor de muncă din istoria americană, cea mai mare scădere a șomajului și, așa cum am aflat joi, cea mai rapidă creștere, în 2021, în aproape patru decenii”, a declarat o oficialitate de la Casa Albă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,57 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău