SUA | Un motan dispărut după un uragan s-a reîntâlnit cu proprietarul său după 14 ani

  • 21 Martie 2018 13:59
SUA | Un motan dispărut după un uragan s-a reîntâlnit cu proprietarul său după 14 ani

Un bărbat din Florida, Statele Unite, al cărui motan a dispărut de acasă în 2004 în urma unui uragan și-a găsit animalul 14 ani mai târziu, informează UPI.

Societatea pentru protecția animalelor Humane Society of the Treasure Coast a anunțat într-un mesaj publicat pe Facebook că motanul a fost identificat săptămâna trecută vagabondând pe străzi, iar autoritățile au descoperit că animalul avea implantat un microcip care conținea datele de identificare ale proprietarului său. 

Perry Martin a mărturisit că a fost șocat când a fost sunat de la biroul medicului veterinar și a fost anunțat că animalul său a fost găsit. ''Mi-au spus: 'Perry, ce-ai face dacă ți-am spune că T2 e viu?', iar eu am zis: 'Probabil v-aș spune că sunteți nebuni pentru că el a murit cu mult timp în urmă!'', a povestit Martin pentru postul local de televiziune WPTV. Martin l-a adoptat pe T2 - o poreclă pentru Thomas Jr. - în anul 2002, însă felina a dispărut de acasă după uraganul Jeanne din 2004.

''Am făcut o sesizare la Humane Society, în cazul în care era găsit de autoritățile pentru controlul animalelor', a precizat Martin. Reprezentanții Humane Society au declarat că la momentul la care a fost găsit, starea de sănătate a lui T2 nu era prea bună. ''A fost descoperit pe stradă (...), avea purici și era slab'', a precizat coordonatoarea programului de voluntariat, Sarah Fisher. Martin a povestit că relația dintre el și T2 s-a reînchegat rapid.

''Imediat ce m-am uitat la fața lui, am știut exact cine era. Puțin mai bătrân, cam ca și mine'', a spus el. ''Sunt convins că a avut pe cineva care l-a lăsat în casă. Trebuie să fi făcut parte din familia cuiva și poate că a fugit'', a adăugat proprietarul care a precizat că de când s-a întors acasă starea lui T2 se îmbunătățește.

''A avut o șansă să se întoarcă acasă, să-și petreacă timpul cu familia lui și să îi fie bine până va muri. Până atunci el va fi răsfățat așa cum a fost înainte să dispară'', a spus Martin.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău