SUA: Un Boeing 777 aterizează la Denver după explozia unui motor, resturi într-o zonă rezidențială

  • 21 Februarie 2021 10:48
SUA: Un Boeing 777 aterizează la Denver după explozia unui motor, resturi într-o zonă rezidențială

Un Boeing 777 United Airlines a aterizat în siguranță sâmbătă pe Aeroportul Internațional Denver, statul Colorado (vestul regiunii centrale a Statelor Unite), după ce motorul său drept a explodat, a anunțat Administrația Federală pentru Aviație (FAA), în timp ce imagini dramatice arătau resturi ale avionului căzute într-o zonă rezidențială, relatează duminică Reuters, preluat de Agerpres.

Avionul cu 231 de pasageri la bord și 10 membri ai echipajului se îndrepta spre Honolulu (Hawaii) când a trebuit să se întoarcă și să efectueze o aterizare de urgență după probleme apărute la motorul din dreapta, a declarat compania aeriană.

Nu s-au înregistrat răniți, nici în avion și nici la sol.

Imagini postate de polițiști din Broomfield, Colorado, arată mari resturi de avion pe pământ, inclusiv capota unui motor în fața unei case.

O înregistrare făcută din ceea ce părea a fi interiorul avionului companiei United arăta un motor în flăcări.

Un alt videoclip pe rețelele sociale arată un nor de fum negru lăsat de un avion.

"Ceva a explodat", se aude spunând un bărbat în videoclip.

FAA și Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor (NTSB) au declarat că vor investiga. NTSB a spus că a deschis o anchetă.

"Dacă găsiți resturi, vă rugăm să nu le atingeți sau să le mutați. @NTSB dorește ca toate resturile să rămână la locul lor pentru investigație", a scris departamentul de poliție Broomfield pe Twitter.

United a anunțat că majoritatea pasagerilor zborului 328 au decolat cu o nouă cursă spre Honululu sâmbătă noapte.

Defecțiunile motorului sunt rare, dar potențial periculoase când piese rotative străpung carcasa exterioară - eveniment cunoscut ca avarie necontenită a motorului. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău