SUA: Trump va retrage Sudanul de pe lista statelor care susțin terorismul (Casa Albă)

  • 23 Octombrie 2020 19:57
SUA: Trump va retrage Sudanul de pe lista statelor care susțin terorismul (Casa Albă)

Președintele SUA, Donald Trump, va retrage Sudanul de pe lista statelor care susțin terorismul, a anunțat vineri Casa Albă, într-o perioadă în care sunt speculații cu privire la o posibilă normalizare a relațiilor dintre Israel și autoritățile sudaneze, relatează AFP și dpa, preluat de Agerpres.

Președintele SUA ''a informat Congresul american cu privire la intenția sa de a reconsidera în mod oficial desemnarea Sudanului drept stat susținător al terorismului'', a indicat executivul de la Washington, apreciind că acesta este un ''moment esențial'' pentru Sudan și relațiile dintre Washington și Khartoum.

Casa Albă a precizat că autoritățile de tranziție din Sudan au plătit 335 milioane de dolari în cadrul unui acord de despăgubire pentru victimele americane ale atentatelor.

''Astăzi este un pas crucial înainte în relațiile SUA-Sudan și marchează un punct de cotitură pentru Sudan'', a declarat secretarul de presă de la Casa Albă, Kayleigh McEnany.

Congresul urnează să ia acum măsuri legislative pentru a finaliza procesul.

Trecerea Sudanului pe lista statelor care susțin terorismul a rezultat din comportamentul precedentului regim de la Khartoum, care a fost răsturnat printr-o lovitură de stat după ample proteste, în 2019. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău