SUA: Trump recunoaște pentru prima oară că rezultatul alegerilor prezidențiale din noiembrie ''va fi strâns''

  • 19 August 2020 15:39
SUA: Trump recunoaște pentru prima oară că rezultatul alegerilor prezidențiale din noiembrie ''va fi strâns''

Președintele american Donald Trump a recunoscut marți pentru prima oară că rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, unde îl va înfrunta pe contracandidatul său democrat Joe Biden, ''va fi strâns'', iar de aceea este nevoie ''de fiecare vot în parte'', transmite EFE, preluat de Agerpres.

''Avem nevoie de fiecare vot în parte, pentru că probabil (rezultatul scrutinului) va fi strâns'', a declarat Trump într-un act de campanie la Yuma (statul Arizona), în apropiere de zidul de la frontiera cu Mexicul, una dintre principalele priorități ale mandatului său și simbol al atitudinii sale intransigente față de imigrație, notează sursa citată. ''3 noiembrie va fi una dintre cele mai importante zile a vieții noastre'', a insistat Trump, într-un discurs ținut într-un hangar din Yuma, care a durat aproape o oră și în care l-a calificat pe Biden drept un candidat de ''extrema stângă'', influențat de ideile socialiste ale senatorului și fostului aspirant la candidatura democraților Bernie Sanders.

Anterior, Trump a insinuat că alegerile ar putea fi măsluite și a semănat îndoieli, fără a prezenta dovezi, cu privire la posibilitatea unei fraude la votul prin poștă, modalitate pentru care a optat chiar el la ultimele alegeri, notează EFE.

Titlul evenimentului de campanie de marți, ''Eșecurile lui Biden în ceea ce privește imigrația și securitatea la frontieră'', nu lăsa loc la prea multe interpretări, iar Trump a lansat încontinuu săgeți la adresa lui Biden. ''Joe Biden este o marionetă a stângii radicale, care nu vrea frontiere și căruia îi plac 'orașele sanctuar''', a spus Trump în aplauzele a circa 500 de participanți, mulți dintre ei fără măști și fără a păstra distanța fizică recomandată.

Trump s-a lăudat că este ''foarte dur'' la frontieră cu imigrația ilegală, atitudine aplaudată îndeosebi de membrii prezenți la miting ai Sindicatului Național al Patrulei de Frontieră (NBPC, conform siglei în limba engleză). Președintele american l-a acuzat pe Biden că sprijină ''abolirea ICE (Serviciul pentru Imigrație și Vămi), a poliției și închisorilor'', cu toate că - după cum remarcă EFE - fostul vicepreședinte nu s-a pronunțat în acest sens.

Sursa:Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău