SUA: Trump pune capăt formațiunilor împotriva rasismului din administrație

  • 05 Septembrie 10:35
SUA: Trump pune capăt formațiunilor împotriva rasismului din administrație

Președintele Statelor Unite Donald Trump a ordonat desființarea formațiunilor împotriva rasismului din administrația federală, despre care spune că constituie o ''propagandă de divizare și antiamericană'', a anunțat vineri Casa Albă, citată sâmbătă de France Presse, preluat de Agerpres.

Acest anunț intervine cu opt săptămâni înainte de alegerile prezidențiale americane, în plină campanie electorală marcată de tensiuni puternice între cele două tabere pe tema rasismului.

"Potrivit unor informații de presă, angajaților administrației li s-a cerut să participe la o instruire unde li se spune că 'practic toate persoanele albe contribuie la rasism', unde li se cere să spună că 'beneficiază de rasism'", a declarat Casa Albă într-un comunicat.

"În unele cazuri, aceste instruiri au mers atât de departe încât să afirme că rasismul își are rădăcinile în convingerea că America este o țară a oportunităților sau că locurile de muncă ar trebui acordate persoanelor celor mai calificate", adaugă textul președinției.

Administrația prezidențială a primit ordin "să asigure că agențiile federale încetează să mai folosească dolarii contribuabililor pentru a finanța aceste ședințe de propagandă de divizare și antiamericane", se adaugă în comunicat.

O mișcare de protest fără precedent împotriva rasismului și violențelor poliției a început în Statele Unite după moartea afroamericanului George Floyd sub genunchiul unui polițist alb din Minneapolis la sfârșitul lunii mai.

Donald Trump citează în mod regulat demonstrațiile antirasiste, care uneori degenerează în ciocniri cu poliția, ca exemplu pentru a agita spectrul unei Americi în foc și sânge, la mila "șnapanilor" de extremă stânga și a altor "teroriști din interior" în cazul victoriei adversarului său democrat Joe Biden, notează AFP. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6
Ploaie ușoară
Umiditate:100 %
Vint:0,5 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
13
Thu
14

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău