SUA: Trump a ordonat arborarea în bernă a drapelului american în onoarea lui McCain

  • 28 August 2018 07:02
SUA: Trump a ordonat arborarea în bernă a drapelului american în onoarea lui McCain

Confruntat cu critici acerbe pentru tăcerea sa grea după moartea, sâmbătă, a lui John McCain, personalitate a politicii americane, Donald Trump a ordonat în cele din urmă luni, în onoarea acestuia, arborarea în bernă a drapelului american la Casa Albă și pe toate clădirile oficiale, scrie AFP.

"În ciuda diferențelor noastre politice, respect angajamentul față de țara noastră al senatorului John McCain și, în onoarea sa, am semnat un decret pentru arborarea în bernă a drapelului american până în ziua înmormântării sale", a indicat președintele american, într-un comunicat.

Americanii au început duminică să aducă un omagiu senatorului republican John McCain, un pilot torturat în războiul din Vietnam și candidat fără succes la Casa Albă, care a decedat la ferma sa de lângă Sedona, sâmbătă, cu câteva zile înainte de cea de-a 82-a aniversare, după 13 luni de luptă cu un cancer cerebral.

Programul ceremoniilor în memoria sa a fost anunțat duminică, iar, conform acestuia, sicriul cu trupul neînsuflețit al senatorului John McCain va fi expus miercuri la capitoliul din Arizona, stat pe care l-a reprezentat timp de peste 35 de ani în Congresul SUA. Aici, locuitorii îi vor putea aduce un ultim omagiu, după care, după oficierea joi a unei slujbe la o biserică baptistă locală, sicriul va fi transportat la Washington pentru a fi depus vineri în rotonda Capitoliului, o onoare rezervată marilor personalități din istoria Statelor Unite, precum John F. Kennedy, Ronald Reagan, Rosa Parks și alți câțiva iluștri senatori.

Sâmbătă, 1 septembrie, la Catedrala Națională din capitala americană, se va desfășura o ceremonie la care sunt așteptați să participe numeroși parlamentari și demnitari americani și străini.

Înmormântarea va avea loc duminică, într-o ceremonie privată, la cimitirul Academiei Navale din Annapolis, la o oră de Washington, acolo unde John McCain s-a format ca pilot de marină și unde va fi îngropat alături de vechiul prieten și coleg de academie Chuck Larson, decedat în 2014.

Susa: AGERPRES

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău