SUA: Trei dezbateri prevăzute pentru prezidențialele din 2020

  • 12 Octombrie 2019 09:10
SUA: Trei dezbateri prevăzute pentru prezidențialele din 2020

Candidații republican și democrat la Casa Albă se vor înfrunta în trei dezbateri, în 2020, în statele Indiana, Michigan și Tennessee, a anunțat vineri comisia însărcinată cu organizarea acestora, notează AFP, preluat de Agerpres.

Prima dezbatere prezidențială va avea loc la 29 septembrie 2020 la Notre Dame, în Indiana (nord).

A doua este prevăzută la 15 octombrie la Ann Arbor în Michigan (nord), un stat devenit cheie după ce, în 2016, a votat în favoarea lui Donald Trump.

Ultima înfruntare dintre cei doi candidați la Casa Albă va fi organizată la Nashville, în Tennessee (sud), pe 22 octombrie.

Toate vor fi găzduite de campusuri universitare.

Pentru candidații la vicepreședinție va fi organizată o singură dezbatere, la 7 octombrie 2020, la Salt Lake City, în statul Utah (vest).

Dezbaterile vor dura 90 de minute fiecare, a precizat comisia, care va oferi anul viitor mai multe detalii legate de formatul acestora.

Alegerile prezidențiale americane vor avea loc la 3 noiembrie 2020. Cu mai mult de un un înainte, campania se află în plină desfășurare în Statele Unite.

Amenințat cu o procedură de destituire, președintele republican Donald Trump speră să obțină al doilea mandat. El este sprijinit oficial de Partidul Republican în fața a trei mici candidați care speră, fără mari șanse până în prezent, să câștige învestitura partidului.

În tabăra adversă, un număr record de candidați speră să obțină învestitura democrată. Fostul vicepreședinte Joe Biden și senatoarea Elizabeth Warren sunt, deocamdată, în fruntea sondajelor.

Principalii 12 candidați democrați vor participa marți la o dezbatere televizată. Primul vot al primarelor va avea loc la 3 februarie în Iowa.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău