SUA sunt pe cale să depășească momentul critic, afirmă un responsabil al Casei Albe

  • 10 Mai 2021 10:14
SUA sunt pe cale să depășească momentul critic, afirmă un responsabil al Casei Albe

SUA sunt pe cale să depășească momentul critic al pandemiei, aproximativ 58% dintre adulți fiind deja vaccinați anti-COVID-19, susține coordonatorul Casei Albe pentru răspunsul la criza coronavirusului, Jeff Zients, transmite dpa.

"Avem un drum de parcurs, care va implica facilitarea în și mai mare măsură a accesului oamenilor la vaccin, creșterea încrederii", a afirmat Zients duminică pe CNN. "Vrem pur și simplu să fie vaccinați din ce în ce mai mulți oameni", a adăugat el.

"Dacă vor fi necesare doze suplimentare, vom fi pregătiți și vom avea suficiente rezerve", a mai spus Zients, în contextul în care responsabili de la producătorii de vaccinuri Pfizer și Moderna au anticipat că cei vaccinați vor avea nevoie de o nouă doză (booster shot) în lunile următoare.

Și dr. Anthony Fauci, directorul Institutului național american pentru boli infecțioase, s-a declarat optimist duminică în ce privește perspectivele SUA, afirmând pe ABC că speră ca anul viitor pe vremea aceasta (de Ziua mamei, sărbătorită în SUA pe 2 mai, n.red.) "să fim aproape la fel de aproape de normal pe cât posibil".

Pe de altă parte, secretarul american pentru comerț, Gina Raimondo, a notat că drumul spre redresare va fi lung.

"Am rămas în urmă cu investițiile în economie și oamenii continuă să se confrunte cu greutăți", a subliniat ea duminică pe CBS. "Femeile în special încă întâmpină problemele cu găsirea de soluții convenabile pentru îngrijirea copiilor sau cu depășirea barierelor pentru a găsi un loc de muncă", a spus ministrul.

Surse: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău