SUA sunt împotriva construcției North Stream 2 și pledează pentru independența energetică a Ucrainei

  • 22 Februarie 2018 10:07
SUA sunt împotriva construcției North Stream 2 și pledează pentru independența energetică a Ucrainei

SUA pledează pentru independența energetică a Ucrainei, care ar putea fi în pericol din cauza proiectului privind construcția gazoductului North Stream 2 pe care vrea să-l realizeze Rusia.

Secretarul de stat adjunct al Statelor Unite, John Sullivan, a declarat că „proiectul North Stream 2 va submina independența energetică a Ucrainei". Secretarul de stat adjunct american John Sullivan a făcut această declarație în prelegerea susținută la Academia Diplomatică din Ucraina. 

„Un viitor care nu va mai depinde de Rusia nu va putea deveni un instrument al agresiunii ruse. Suntem împotriva gazoductului North Stream 2, care va submina pe continentul european obiectivul nostru de diversificare a energiei și a independenței energetice" - a declarat secretarul de stat adjunct american John Sullivan, citat de Agenția de presă UNIAN.

În opinia sa, gazoductul North Stream 2 va submina considerabil independența energetică a Ucrainei, sectorul energetic și cel economic. Oficialul american a mai specificat că Statele Unite se pronunță în favoarea unui viitor energetic sigur și independent pentru Ucraina. Secretarul de stat adjunct a examinat la Kiev necesitatea înăspririi sancțiunilor aplicate la adresa Rusiei.

Presa ucraineană menționează că președintele companiei „Naftogaz Ucraina”, Andrei Kobolev a declarat că realizarea proiectului North Stream 2 nu va contribui cu nimic la diversificarea surselor de aprovizionare cu gaz în Uniunea Europeană și că din cauza acestuia Ucraina va pierde veniturile obținute din tranzitarea gazului, suma încasată anul trecut fiind de 3 miliarde de dolari.  

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău