SUA: Spațiul aerian închis temporar în Montana din cauza suspiciunii prezenței unui obiect pe cer

  • 12 Februarie 2023 12:29
SUA: Spațiul aerian închis temporar în Montana din cauza suspiciunii prezenței unui obiect pe cer

Spațiul aerian din statul american Montana a fost închis temporar sâmbătă seara din cauza prezenței unui obiect pe cer, au declarat reprezentanți ai autorității americane de reglementare a aviației civile (FAA) și un ales din Camera Reprezentanților, transmite duminică 12 februarie, transmite Agerpres.

FAA a interzis temporar zborurile pe o suprafață de aproximativ 93 x 93 kilometri în jurul Havre, statul Montana, în apropierea graniței cu Canada, potrivit Reuters.

"FAA a închis o parte din spațiul aerian din Montana pentru a sprijini operațiunile Departamentului Apărării. Spațiul aerian a fost redeschis", a informat agenția într-un comunicat, după ce reprezentantul statului Montana Matt Rosendale anunțase prezența unui "obiect care ar putea interfera cu traficul aerian comercial", iar Departamentul Apărării "își va continua eforturile de a observa și neutraliza obiectul dimineața".

O"anomalie radar" detectată, dar niciun "obiect" identificat deasupra statului Montana, a informat ulterior Pentagonul.

Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială (NORAD) a trimis avioane de luptă să investigheze, dar aeronava "nu a identificat niciun obiect care să se coreleze cu înregistrările radar". NORAD va continuă să monitorizeze situația, informează Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău