SUA și UE îi vor viza din ce în ce mai mult pe susținătorii războiului Rusiei împotriva Ucrainei

  • 11 Martie 2023 11:47
SUA și UE îi vor viza din ce în ce mai mult pe susținătorii războiului Rusiei împotriva Ucrainei

O atenție specială a fost acordată problemei vizând împiedicarea Rusiei să eludeze sancțiunile occidentale, a afirmat Ursula von der Leyen în cursul unei scurte întâlniri cu presa la Casa Albă, transmite Agerpres.

„Facem noi pași împreună care să vizeze actori suplimentari din țări terțe de pe întreg globul cu scopul de a perturba sprijinul pentru războiul Rusiei în orice colț al lumii unde acesta este identificat", au afirmat cei doi lideri într-un comunicat publicat după discuțiile de la Washington.

O atenție specială a fost acordată problemei vizând împiedicarea Rusiei să eludeze sancțiunile occidentale, a afirmat Ursula von der Leyen în cursul unei scurte întâlniri cu presa la Casa Albă.

"Lucrăm în strânsă colaborare pentru a limita chiar și mai mult veniturile rusești, asigurând în același timp aprovizionarea continuă cu energie a piețelor emergente și a țărilor în curs de dezvoltare", se afirmă în comunicatul citat, care nu menționează niciun fel de măsuri concrete în acest sens.

În acest context, Joe Biden și șefa Comisiei Europene nu au menționat în mod special China. Dar atât SUA, cât și UE iau în considerare impunerea de sancțiuni împotriva Beijingului dacă se va confirma că țara sprijină Rusia cu livrări de arme, notează DPA.

Rusia a lansat o invazie la scară largă împotriva Ucrainei la 24 februarie 2022. Ca răspuns, UE, SUA și o serie de alte state membre ale G20, inclusiv Marea Britanie, au impus o serie de sancțiuni împotriva Moscovei.

Până în prezent, China nu a condamnat invazia Rusiei împotriva Ucrainei, stat independent și suveran.

În urma întâlnirii de vineri, Ursula von der Leyen și Joe Biden au anunțat de asemenea începerea lucrărilor la un acord esențial cu privire la materiile prime pentru a evita o dispută între UE și SUA privind subvențiile pentru tehnologii curate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău