SUA și Turcia de acord pentru a pregăti și echipa rebeli sirieni moderați

  • 18 Februarie 2015 08:21
SUA și Turcia de acord pentru a pregăti și echipa rebeli sirieni moderați

Statele Unite și Turcia au căzut de acord pentru a pregăti și echipa opozanți sirieni moderați în Turcia, iar reglementările finale urmează să fie parafate în viitorul apropiat de Washington și Ankara, a anunțat diplomația americană, potrivit Agerpres.

Diplomata americană nu a oferit detalii suplimentare în legătură cu procesul de pregătire care trebuie în mod normal să înceapă în martie.Anunțul acordului americano-turc pune capăt discuțiilor dificile desfășurate timp de mai multe luni între cei doi aliați cu privire la antrenarea rebelilor sirieni moderați care să lupte împotriva jihadiștilor din gruparea Statul Islamic (SI).
Pentagonul a anunțat la jumătatea lunii ianuarie trimiterea mai multor sute de militari americani pentru a antrena membri ai opoziției siriene moderate care ulterior vor avea ca misiune să lupte împotriva ultraradicalilor din gruparea SI.
În afară de Turcia, Arabia Saudită și Qatarul și-au mai dat acordul pentru a găzdui tabere de antrenament și a oferi, de asemenea, instructori.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău