SUA și Rusia vor discuta miercuri la Geneva despre un nou acord privind limitarea armelor nucleare

  • 16 Iulie 2019 08:33
SUA și Rusia vor discuta miercuri la Geneva despre un nou acord privind limitarea armelor nucleare

Reprezentanții Statelor Unite și cei ai Rusiei urmează să se întâlnească miercuri la Geneva pentru a discuta posibilitatea conceperii unui nou acord care să limiteze armele nucleare, care ar putea include și China, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Secretarul de Stat adjunct, John Sullivan, va conduce delegația SUA, care îi va include pe Tim Morrison, un consilier de vârf din cadrul Consiliului Național de Securitate al Casei Albe și reprezentanți ai Pentagonului, șeful de Stat Major și cel al Agenției Naționale de Securitate, a anunțat un oficial american.

Ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Serghei Ryabkov, va conduce delegația Rusiei, au afirmat oficialii americani.

Președintele american Donald Trump a declarat că dorește un acord de control al armamentului de "următoarea generație" cu Rusia și China pentru a acoperi toate tipurile de arme nucleare. El a abordat acest subiect în mod individual cu președintele rus Vladimir Putin și cu președintele chinez Xi Jinping, la cel mai recent summit G20 de la Osaka, de luna trecută.

China nu face parte din acordurile privind limitarea armelor nucleare dintre Statele Unite și Rusia și nu este clar cât de dispus este Beijingul sa participe la discuții, au declarat oficialii care au vorbit cu reporterii cu condiția anonimatului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău