SUA și Rusia au confirmat data întâlnirii la Viena unde vor purta negocieri cu privire la controlul armelor

  • 09 Iunie 2020 16:40
SUA și Rusia au confirmat data întâlnirii la Viena unde vor purta negocieri cu privire la controlul armelor

Statele Unite ale Americii și Federația Rusă vor purta negocieri cu privire la controlul armelor pe data de 22 iunie, la Viena, cu câteva luni înainte de expirarea Tratatului privind armele strategice nucleare (START), informează marți dpa.


Ultimul tratat important între SUA și Rusia privind controlul armamentului, noul tratat START, va expira în 2021. Tratatul, semnat de predecesorul președintelui american Donald Trump, Barack Obama, în 2010, limitează la 1.550 numărul de focoase nucleare operaționale (încărcate pe rachete, pe submarine și bombardiere) și la 800 numărul de lansatoare de rachete nucleare.

"Întâlnirea a fost confirmată pentru data de 22 iunie, la Viena", a anunțat ministrul de externe-adjunct al Rusiei, Serghei Riabkov, potrivit declarațiilor sale transmise de agenția de presă Interfax.

SUA au declarat anterior că la aceste negocieri ar trebui să participe și China, în condițiile în care capacitatea nucleară și de rachete a Beijingului se extinde rapid.

Riabkov a spus că Moscova nu știe deocamdată dacă o delegație a Chinei va participa la negocierile de la Viena, scrie AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău