SUA și România vor efectua zboruri de observare pe teritoriul Belarusului și Federației Ruse

  • 30 Octombrie 2017 21:13
SUA și România vor efectua zboruri de observare pe teritoriul Belarusului și Federației Ruse

Avioane ale forțelor aeriene americane și română vor survola, între 30 octombrie și 3 noiembrie, teritoriul Belarusului și al Federației Ruse. Zborurile de observare vor fi efectuate în cadrului „Tratatului pentru cer deschis”, care permite survolul instalațiilor militare din statele semnatare ale acestui acord.

Anunțul a fost făcut de Ministerul belarus al Apărării, citat de belnovosti.by

Potrivit sursei citate, scopul acestor zboruri este controlul activităților militare pe teritoriul țărilor monitorizate.

Acordul privind cerul deschis este în vigoare din anul 2002, fiind semnat de 34 de țări, printre care majoritatea statelor membre al NATO, precum și Rusia, Belarus, Ucraina, Georgia, dar și Finlanda și Suedia, care păstrează statul de neutralitate. În acest răstimp au fost efectuate mai mult de 1.200 de zboruri de observare, fapt care a contribuit la verificarea respectării tratatelor privind controlul armamentului.

Amintim că, în cadrul acestui acord, o aeronavă militară a Forțelor Aeriene Ruse a survolat, în august, teritoriul orașului Washington, în special zonele clădirilor Capitoliului, CIA și Pentagonului.

Tags

Alte Noutati

LIVE:  Știri
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău