SUA și Regatul Unit au lansat oficial Dialogul bilateral privind tehnologia și datele

  • 08 Octombrie 2022 14:32
SUA și Regatul Unit au lansat oficial Dialogul bilateral privind tehnologia și datele

SUA și Regatul Unit au anunțat ieri, 7 octombrie lansarea Dialogului cuprinzător bilateral privind tehnologia și datele, se arată în comunicatul oficial, remis CaleaEuropeană.ro.

Președintele Joe Biden și fostul prim-ministru, Boris Johnson, s-au angajat, la Carbis Bay, în iunie 2021, să dezvolte un nou Parteneriat tehnologic bilateral de referință, pentru a permite o nouă eră de cooperare strategică și pentru a ne proteja avantajul tehnologic.

Pornind de la această bază solidă, Statele Unite și Regatul Unit au anunțat ieri, 7 octombrie, lansarea unui nou dialog cuprinzător privind tehnologia și datele.

Dialogul anual va fi condus de reprezentanți la nivel înalt din cadrul Departamentelor de Stat și de Comerț din SUA și din cadrul Biroului pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare și al Departamentului pentru Digital, Cultură, Media și Sport din Regatul Unit. În anul următor, dialogul se va concentra pe trei domenii: Date, Tehnologii critice și emergente și Infrastructură digitală sigură și rezilientă.

Statele Unite și Regatul Unit recunosc importanța strategică a tehnologiei pentru prosperitatea și securitatea comună, precum și pentru promovarea și protejarea valorilor democratice comune la nivel mondial.

„Acest angajament a dus la aprofundarea colaborării în ceea ce privește prioritățile comune, inclusiv promovarea fluxurilor transfrontaliere de date și sprijinul pentru tehnologiile de îmbunătățire a confidențialității; semiconductori; vulnerabilitățile lanțului de aprovizionare; diversificarea lanțului de aprovizionare în domeniul telecomunicațiilor; asigurarea dezvoltării și implementării responsabile a inteligenței artificiale; și planificarea unei cooperări mai strânse în domeniul științelor și tehnologiei cuantice a informației”, se mai arată în comunicat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău