SUA | Și purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Dana White, părăsește administrația lui Donald Trump

  • 01 Ianuarie 2019 12:12
SUA | Și purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Dana White, părăsește administrația lui Donald Trump

Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Dana White, și-a anunțat plecarea din funcție, în ultima zi în post a fostul secretar al apărării, Jim Mattis, relatează dpa.

"Mulțumesc pentru oportunitatea pe care mi-a dat-o această administrație de a lucra alături de secretarul Mattis, militarii noștri și civilii care lucrează alături de ei. A fost o onoare și un privilegiu. Rămâneți în siguranță și Dumnezeu să vă binecuvânteze", a postat Dana White luni pe Twitter.

Anunțul ei vine în ultima zi atât a fostului șef al Pentagonului Jim Mattis, cât și a lui Brett McGurk, trimisul special al președintelui pentru lupta împotriva grupării Statul Islamic.

Dana White s-a alăturat echipei de la Departamentul Apărării după ce a lucrat în Franța pentru Alianța Renault-Nissan, apoi pentru Comisia pentru servicii armate din Senatul SUA și Heritage Foundation.

Ea s-a confruntat anterior cu acuzații de comportare inadecvată, după ce presa a relatat în august că își forța subordonații să se ocupe de treburile ei personale, precum ridicarea hainelor de la spălătorie sau cumpărarea de medicamente.

Charlie Summers, un fost senator de Maine și în prezent adjunct al asistentului Secretarului Apărării pentru afaceri publice, va fi promovat în poziția lui White de marți.

Dana White și-a anunțat plecarea la câteva ore după ce Mattis, șeful ei, a dat publicității o scrisoare de rămas bun către angajații Pentagonului.

Mattis și-a prezentat demisia luna trecută, în semn de opoziție față de decizia lui Donald Trump de a retrage trupele din Siria. El va fi înlocuit de adjunctul secretarului apărării, Patrick Shanahan.

McGurk a părăsit și el Departamentul de Stat luni, după ce și-a accelerat planul de plecare în luna februarie, ca urmare a deciziei președintelui referitoare la retragerea din Siria.

"Le doresc foștilor mei colegi civili și militari tot binele, pentru că lucrează în circumstanțe extrem de dificile pentru a proteja interesele măreței noastre țări. A fost un privilegiu să lucrez alături de el", a postat el luni pe Twitter.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău