SUA și Marea Britanie au convenit să dea dovadă de forță și unitate în fața Rusiei

  • 13 Iulie 2018 18:02
SUA și Marea Britanie au convenit să dea dovadă de forță și unitate în fața Rusiei

SUA și Marea Britanie au convenit să dea dovadă de ''forță și unitate'' în dialogul lor cu Rusia, a anunțat vineri premierul britanic Theresa May, într-o conferință de presă comună cu președintele american Donald Trump, relatează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

''Am căzut de acord că este important să dialogăm cu Rusia într-o poziție de forță și unitate'', a spus May în conferința de presă organizată la reședința de vară a prim-miniștrilor britanici, situată la Chequers, la 70 km nord-vest de Londra.

''Timp de generații, înaintașii noștri s-au reunit în această reședință superbă pentru a consolida o punte care este ca nicio alta. Relația dintre cele două națiuni ale noastre este indispensabilă datorită libertății, justiției și păcii'', a subliniat prim-ministrul britanic.

Șefa executivului britanic i-a mulțumit președintelui pentru sprijinul oferit Londrei în cazul folosirii unui agent toxic la Salisbury.

La rândul său, Donald Trump a afirmat că a dat dovadă de ''mai multă fermitate decât oricine cu privire la Rusia'', el susținându-și astfel decizia de se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin pe 16 iulie la Helsinki.

''Am fost mult mai fermi decât oricine cu privire la Rusia. Acestea fiind zise, dacă noi putem dezvolta o relație (cu Vladimir Putin) ar fi fantastic'', a continuat liderul de la Casa Albă.

În legătură cu apropiata întâlnire cu liderul rus, Donald Trump a afirmat că va aborda subiectele Siria și Ucraina.

În opinia sa, cea mai mare problemă a lumii actuale este proliferarea nucleară, subliniind că ar fi ''un lucru foarte special dacă s-ar putea face ceva pentru a reduce armamentul nuclear''.

Liderul american s-a referit și la anexarea Crimeei de către Rusia, eveniment petrecut în timpul mandatului președintelui american Barack Obama. ''Putin nu ar fi făcut acest lucru dacă aș fi fost eu președinte atunci'', a accentuat Trump. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău