SUA și Japonia au efectuat cu succes un test al sistemului Aegis

  • 12 Septembrie 2018 18:58
SUA și Japonia au efectuat cu succes un test al sistemului Aegis

SUA și Japonia au efectuat cu succes un test al sistemului Aegis de apărare balistică al Japoniei, au anunțat miercuri oficiali americani din sfera apărării, într-un comunicat citat de Reuters.

Testul sistemului Aegis, fabricat de Lockheed Martin, "asigură încredere în viitoarea capacitate a Japoniei de a răspunde amenințărilor crescânde din regiune", a declarat Samuel Greaves, directorul Agenției americane de apărare antirachetă (MDA).

Japonia a decis anul trecut să-și extindă capacitățile de apărare antirachetă cu sistemul Aegis fabricat de SUA, având în vedere pericolul reprezentat în opinia sa de rachetele nord-coreene.

Tokyo are rezerve față de promisiunile nord-coreenilor de a renunța la programele de arme nucleare și balistice și consideră că Phenianul constituie principala amenințare pentru securitatea sa, chiar dacă președintele american Donald Trump s-a angajat să obțină progrese în direcția denuclearizării. Totodată, Trump a îndemnat Japonia să cumpere mai multe echipamente militare americane și alte bunuri din SUA.

"Suntem angajați să ajutăm guvernul nipon să-și modernizeze capacitatea națională de apărare antirachetă în fața amenințărilor emergente", a menționat Greaves.

Japonia a insistat totodată că sistemele sale antirachetă au doar scop defensiv și nu reprezintă o amenințare pentru Rusia, care și-a exprimat preocuparea față de eforturile de instalare a unui sistem antirachetă american în regiune.

Miercuri, Rusia a formulat o neașteptată propunere de încheiere oficială a ostilităților cu Japonia din cel de-al Doilea Război Mondial, în pofida faptului că între cele două se menține o veche dispută legată de suveranitatea asupra unor insule din Pacific, amintește Reuters.

În testul de marți, o rachetă balistică simplă lansată de la facilitatea de la Barking Sands din Kauai, în Hawaii, a fost interceptată deasupra Oceanului Pacific de o rachetă standard modernizată SM-3, a precizat MDA.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău