SUA și China trimit la Conferința de securitate de la Munchen cele mai mari delegații de până acum

  • 12 Februarie 2019 08:27
SUA și China trimit la Conferința de securitate de la Munchen cele mai mari delegații de până acum

SUA și China trimit la Conferința de securitate de la Munchen care are loc săptămâna aceasta cele mai mari delegații de până acum, ceea ce face ca actuala ediție a evenimentului să fie "cea mai importantă" din istoria sa de 50 de ani, a afirmat luni președintele forumului, Wolfgang Ischinger, transmite dpa și Agerpres.

Din delegația Statelor Unite vor face parte vicepreședintele Mike Pence, ministrul interimar al apărării Patrick Shanahan, președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, precum și Ivanka Trump și soțul ei Jared Kushner, amândoi înalți consilieri ai Casei Albe, a precizat Ischinger.

La rândul ei, delegația Chinei îl va cuprinde pe ministrul de externe Yang Jiechi, un proeminent politician și diplomat chinez.

Totuși, premierul israelian Benjamin Netanyahu și președintele francez Emmanuel Macron și-au anunțat în ultimul moment retragerea de la conferință. Emmanuel Macron ar fi urmat să aibă o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel.

Conferința de la Munchen, care debutează vineri, 15 februarie, este cea mai mare reuniune de experți în politici de securitate pe plan mondial, iar la ediția din acest an sunt așteptați circa 80 de șefi de stat și de guvern.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău