SUA și Canada își închid granițele pentru persoanele care vin din Africa australă

  • 27 Noiembrie 2021 10:48
SUA și Canada își închid granițele pentru persoanele care vin din Africa australă

Statele Unite au anunțat vineri închiderea granițelor pentru persoanele care sosesc din opt țări din Africa australă, măsură luată ca urmare a apariției variantei Omicron a COVID-19, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Persoanele care vin din Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambic și Malawi nu vor fi autorizate să intre pe teritoriul SUA, a declarat un înalt oficial american.

Numai cetățenii americani și rezidenții permanenți ai Statelor Unite vor fi autorizați să intre în țară, a precizat el.

Această decizie, luată în urma unor măsuri similare anunțate în special de țările europene, survine într-un moment în care președintele american Joe Biden tocmai a redeschis granițele pentru persoanele din întreaga lume, la începutul lunii noiembrie, cu condiția ca acestea să fie vaccinate împotriva Covid, măsură luată după 20 de luni de restricții.

''Această măsură a fost introdusă în numele principiului precauției, ca urmare a noii variante de COVID-19 care circulă în Africa australă'', a explicat oficialul american jurnaliștilor.

Canada a interzis de asemenea intrarea persoanelor care vin din șapte țări din Africa australă, unde a fost detectată o nouă variantă de Covid, numită ''Omicron'' și clasată drept ''ingrijorătoare'' de către Organizația Mondială a Sănătății.

''Trebuie să acționăm rapid pentru a-i proteja pe canadieni'', a explicat, într-o conferință de presă, ministrul Sănătății, Jean-Yves Duclos, precizând că țările în cauză sunt Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău