SUA și Australia au decis repatrierea cetățenilor de pe nava Diamond Princess. Britanicii se plâng că guvernul a uitat de ei

  • 17 Februarie 2020 10:56
SUA și Australia au decis repatrierea cetățenilor de pe nava Diamond Princess. Britanicii se plâng că guvernul a uitat de ei

Statele Unite au început deja evacuarea a 380 de americani de pe navă. Australia a anunțat, de asemenea, că va evacua peste 200 de oameni.

Odată ajunși în țările lor, aceștia vor trebui să mai rămână însă două săptămâni în carantină. Canadienilor, italienulor și celor din Hong Kong li s-a transmis că vor părăsi și ei nava.

De asemenea, la bordul navei se află și 17 cetățeni români. Unul dintre ei, din județul Argeș, a contractat virusul și va rămâne sub tratament în Japonia. 

Autoritățile din provincia chineză Hubei au anunțat duminică o sută de noi decese cauzate de epidemia de coronavirus, ceea ce înseamnă că numărul deceselor se ridică acum la 1.770 la nivel mondial, informează CNN.

La nivel mondial au fost înregistrate 71.204 cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus. Din numărul total al deceselor, 1.766 au fost înregistrate în China continentală, unul în Hong Kong, unul în Filipine, unul în Japonia și unul în Franța.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău