SUA - Scara din New York pe care dansează Joaquin Phoenix în ''Joker'' a devenit o atracție turistică

  • 29 Octombrie 2019 10:33
SUA - Scara din New York pe care dansează Joaquin Phoenix în ''Joker'' a devenit o atracție turistică

Un set de trepte exterioare din cartierul newyorkez Bronx a devenit o atracție turistică în ultimele săptămâni, după lansarea filmului ''Joker'', relatează luni Press Association, preluat de Agerpres.

Scara se află în metropola americană New York, între două clădiri de pe Shakespeare Avenue, nu departe de Yankee Stadium.

În film, actorul principal, Joaquin Phoenix, dansează în timp ce coboară aceste trepte, îmbrăcat într-un costum roșu și purtând machiaj de clovn.

Locuitorilor din zonă, care urcă și coboară în mod obișnuit scara, li se alătură în ultima vreme turiști care încearcă să recreeze scena din film.

Vizitatorii își fac selfie-uri, iar unii dintre ei se pozează pe trepte îmbrăcați în costum.

Scara din Bronx se alătură astfel altor zone cu trepte devenite celebre datorită filmelor, precum cea din fața Philadelphia Museum of Art, ce poate fi văzută în filmul ''Rocky''.

O vizită la această scară este o experiență ''cu adevărat captivantă'', a declarat Oliver Bonallack, turist englez din Brighton. ''În general, nu ajungi să trăiești un film la prima mână'', a spus el. ''Simt că este ceva legendar'', a adăugat vizitatorul.

Nu toată lumea este, însă, încântată de faptul că aceste trepte au devenit celebre. ''Trăim în cartier, ne ocupă tot timpul, suntem cu toții deranjați'', a declarat o locuitoare din Bronx, Cathyrine Spencer. ''În fiecare zi când coborâm pe trepte trebuie să trecem de un baraj de oameni'', a adăugat ea.

Superproducția "Joker", bazată pe personajul negativ din seria DC Comics, "Joker", este regizată de Todd Phillips. Filmul urmărește parcursul lui Arthur Fleck, o persoană cu afecțiuni psihice care eșuează în cariera de comediant și se transformă în clovnul criminal Joker, inamicul lui Batman în Gotham City.

Pelicula a obținut încasări de 18,9 milioane de dolari în Statele Unite și Canada de vineri până duminică.

Totodată, lungmetrajul Warner Bros. Pictures a devenit cel mai important film de categorie "R" din istorie, cu încasări la nivel internațional care au atins vineri 788,1 milioane de dolari. Potrivit estimărilor, încasările ar putea ajunge la aproape 900 de milioane de dolari la nivel mondial. Precedentul record înregistrat de o producție cinematografică din categoria "R" a fost stabilit de filmul cu supereroi al Fox "Deadpool 2", care a generat încasări de 785 milioane de dolari la nivel internațional în 2018.

Filmele de categorie "R" sunt interzise persoanelor cu vârsta sub 17 ani neînsoțite de un adult.

Pelicula este cotată cu șanse mari la următor sezon al premiilor Oscar.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău