SUA | Protestatarii au încercat să demoleze o statuie a fostului președinte Andrew Jackson, din apropierea Casei Albe

  • 23 Iunie 2020 09:20
SUA | Protestatarii au încercat să demoleze o statuie a fostului președinte Andrew Jackson, din apropierea Casei Albe

Protestatarii americani au încercat luni să demoleze o statuie a fostului președinte Andrew Jackson situată în apropierea Casei Albe, scriind pe postament cuvintele 'killer scum' ('lepădătură de ucigaș') înainte ca poliția să intervină, transmite Reuters.

Înregistrările postate pe social media arată, de asemenea, mai mulți manifestanți urcați pe monumentul din bronz din Piața Lafayette, în cele mai recente tentative de a distruge personajele considerate rasiste sau care au provocat discordie în istoria SUA.

În imagini apar și polițiști care îndepărtează manifestanții și formează un inel protector în jurul statuii, care a fost ridicată în anul 1852 pe un postament din marmură albă și îl reprezintă pe Jackson pe un cal cabrat.

Anterior, au avut loc ciocniri între protestatari și forțele de ordine pe străzile din apropiere, în cele mai recente demonstrații contra brutalității poliției după moartea lui George Floyd, un afro-american care a decedat la 25 mai, la Minneapolis, după ce un polițist i-a ținut genunchiul pe gât aproape nouă minute.

Andrew Jackson, al șaptelea președinte al SUA, a fost general în armata americană și politician populist poreclit 'Old Hickory', al cărui stil politic a fost comparat uneori cu cel al actualului președinte Donald Trump.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău