SUA promit sprijin Republicii Moldova

  • 03 Februarie 2015 13:54
SUA promit sprijin Republicii Moldova

Statele Unite ale Americii vor sprijini în continuare reformele și transformările democratice în Republica Moldova, a subliniat astăzi noul ambasador american James D.Pettit în cadrul unei întrevederi cu premierul în exercițiu Iurie Leancă.

Iurie Leancă și James Pettit au făcut un schimb de opinii pe marginea subiectelor de actualitate și a aspectelor prioritare de pe agenda moldo-americană, potrivit unui comunicat al Guvernului. Iurie Leancă s-a arătat încrezător că Dialogul Strategic între Republica Moldova  și Statele Unite, lansat în luna martie 2014 la Washington, va servi în continuare drept o platformă de intensificare a colaborării și va permite avansarea cooperării bilaterale la un nivel calitativ nou, prin crearea unui mecanism permanent de consultări între cele două țări. Premierul în exercițiu a pledat pentru sporirea investițiilor americane în economia moldovenească.

În ultimii 22 de ani, Republica Moldova a primit asistență din partea Statelor Unite de aproximativ 1,2 miliarde dolari. În Republica Moldova activează 382 de întreprinderi cu capital american, Statele Unite deținând locul șase în topul investitorilor străini.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău