SUA | Procurorii au cerut documente privind donațiile primite de comitetul inaugural al lui Donald Trump

  • 05 Februarie 2019 10:24
SUA | Procurorii au cerut documente privind donațiile primite de comitetul inaugural al lui Donald Trump

Procurorii federali americani au trimis o citație Comitetului inaugural al președintelui Donald Trump în care solicită documente, în urma unor relatări din 2018 conform cărora anchetatorii verificau ipoteza ca donatorii să fi beneficiat de favoruri politice, au relatat media americane, citate marți de dpa și Reuters, potrivit Agerpres.

„Tocmai am primit o citație pentru documente. Deși încă analizăm citația, intenția noastră este de a coopera cu anchetatorii'', a declarat un purtător de cuvânt al comitetului.

Cotidianele Wall Street Journal și The New York Times au citat declarația unui avocat care lucrează pentru comitetul respectiv conform căreia a fost primită o citație în acest sens.

Biroul districtual Manhattan al Procuraturii federale au cerut toate documentele referitoare la donatorii comitetului, precum și toate actele privind tichetele și oportunitățile foto pre care donatorii le-au primit în schimbul contribuțiilor lor.

De asemenea, în citație se solicită înregistrările donațiilor ''făcute de cetățeni străini sau în numele acestora, printre care orice comunicare cu privire la sau legată de posibilitatea unor donații făcute de cetățeni străini'', potrivit Wall Street Journal.

Publicația a relatat în decembrie că procurorii federali au lansat o anchetă penală privind comitetul respectiv, care a strâns 107 milioane de dolari pentru ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump, în ianuarie 2017. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău